Dacă Jeff Bezos ar plăti chiria fiecărei persoane timp de o lună, tot ar avea mai mulți bani decât Mark Zuckerberg

Aproximativ 44 de milioane de americani închiriază locuințe pentru care plătesc lunar peste 58 de miliarde de dolari, scrie Benzinga.

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos , prin diversele sale afaceri și investiții, a reușit să strângă o avere uimitoare, chiar și în comparație cu alți miliardari ai lumii, încât se estimează că acesta ar putea plăti chiria fiecărei familii americane timp de o lună și să aibă în continuare cu 9,26 miliarde de dolari mai mult decât fondatorul Meta Platforms , Mark Zuckerberg, scrie Benzinga

Bezos, a patra cea mai bogată persoană din lume conform Forbesc, are în prezent o avere de 111,1 miliarde de dolari, în timp ce Zuckerberg, care și-a pierdut peste jumătate din averea netă în acest an, are o avere de 43,5 miliarde de dolari.

Aproximativ 44 de milioane de americani închiriază locuințe pentru care plătesc peste 58 de miliarde de dolari pe lună și, deși a existat o creștere modestă a chiriilor medii în noiembrie (cu 1,23% până la 2.007 de dolari), chiria medie în 2022 a fost de 1.326de dolari pe lună, valorile cumulându-se într-o chirie plătită de americani proprietarilor de 58,34 miliarde de dolari în fiecare lună, adică peste 700 miliarde de dolari pe an.

Dacă Bezos nu ar putea plăti chiria americanilor pentru întregul an, el ar putea plăti însă totalul de 58,34 miliarde de dolari pentru o lună și ar mai rămâne cu 52,76 miliarde de dolari, adică cu 9,26 miliarde de dolari mai mult decât deține Zuckerberg acum, scrie Benzinga.

Potrivit Bloomberg Billionaire Index, valoarea netă a lui Zuckerberg a scăzut cu peste 100 de miliarde de dolari în acest an, deoarece investitorii au devenit mai puțin optimiști cu privire la viitorul companiei-mamă a Facebook, Meta. Participația de 13,5% deținută de tânărul de 38 de ani în afacerea pe care a fondat-o, adică aproximativ 367 de milioane de acțiuni ale Meta, i-a oferit o avere netă lui Zuckerberg de aproximativ 43,5 miliarde de dolari.

Compania se confruntă cu concurența crescută din partea altor site-uri de social media precum TikTok și cu criticile față Metaverse, o lume virtuală despre care Zuckerberg a prezis că va fi viitorul internetului.

Exit mobile version