Bill Gates spune că evoluția instrumentelor de tipul ChatGPT este la fel de importantă ca apariția PC-urilor sau a internetului

Fondatorul Microsoft, Bill Gates spune că ascensiunea chatbot-urilor dotate cu inteligență artificială precum ChatGPT este la fel de semnificativă ca apariția internetului sau ca evoluția computerelor personale, scrie Insider. În 2019, Microsoft a investit 1 miliard de dolari în OpenAI, compania care a creat ChatGPT. Recent, Microsoft a anunțat noi planuri de investiții în companie.

Într-un interviu acordat pentru Forbes, Gates a vorbit despre ChatGPT de la OpenAI despre care a spus că este “cel mai fierbinte subiect al anului 2023”, deoarece este “la fel de important ca PC-ul și ca internetul”, scrie Insider.

Gates este cunoscut pentru faptul că în anii 80 a contribuit semnificativ la lansarea erei computerelor personale, prin crearea imperiului Microsoft, cel care a revolutionat practic utilitatea si folosirea unui calculator. Potrivit miliardarului, evoluția inteligenței artificiale va avea un impact similar asupra societății precum cel generat de reușita sa din 80′.

Conform Insider, Gates nu ar fi fost întotdeauna un mare susținător al OpenAI, ba chiar și-ar fi exprimat îndoielile cu privire la tehnologia în curs de dezvoltare la începutul parteneriatului cu compania.

Exit mobile version