- Banca Transilvania finanțează companiile cu 11 miliarde lei și persoanele fizice cu 4 miliarde lei în S1/2024 și ajunge la 300.000 de clienți noi.
- Profitul net individual al Băncii Transilvania crește cu 42,6% în S1/2024. Ajunge la 1,8 miliarde lei, iar profitul consolidat al grupului atinge 2,1 miliarde lei.
- Banca prioritizează integrarea OTP România în Grupul Financiar Banca Transilvania și continuă dezvoltarea pe toate segmentele.
Banca Transilvania finanțează companiile cu 11 miliarde lei și persoanele fizice cu 4 miliarde lei în S1/2024. Prin programul IMM Invest Plus, banca acordă finanțări de peste 2,4 miliarde lei și susține astfel dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii. În același interval, numărul clienților activi continuă să crească. Ajunge la 4,3 milioane. De asemenea, banca atrage aproximativ 300.000 de clienți noi, dintre care aproximativ 46.000 sunt companii.
În primul semestru al anului 2024, Banca Transilvania înregistrează un profit net individual de 1,8 miliarde lei. În creștere cu 42,6% față de aceeași perioadă a anului precedent. La nivelul întregului grup Banca Transilvania, profitul consolidat atinge 2,1 miliarde lei. În creștere semnificativă de la 1,6 miliarde lei în S1/2023. Veniturile operaționale ale băncii urcă la 4,6 miliarde lei, față de 3,7 miliarde lei în prima jumătate a anului trecut, scrie ZF.
Ömer Tetik, declară că rezultatele obținute în prima jumătate a anului se bazează pe creșterea numărului de clienți
Directorul general al Băncii Transilvania, Ömer Tetik, declară că rezultatele obținute în prima jumătate a anului se bazează pe creșterea numărului de clienți, intensificarea tranzacțiilor și extinderea activității operaționale. Tetik subliniază că integrarea OTP România în Grupul Financiar Banca Transilvania, începută în august, reprezintă o prioritate în perioada următoare. Totodată, banca continuă să se dezvolte pe toate segmentele de activitate. Accelerează incluziunea financiară în România și vizează la creșterea relațiilor cu românii care lucrează în străinătate. În contextul unui mediu economic global incert, banca adoptă o abordare prudentă, pregătindu-se pentru diverse scenarii, având în vedere volatilitatea indicatorilor macroeconomici.