Autorităţile ucrainene anunţă că aproape 600 de localităţi din Ucraina nu au energie electrică

A crater created by an explosion after a Russian attack in Kyiv, Ukraine, Monday, Oct. 10, 2022. Multiple explosions rocked Kyiv early Monday following months of relative calm in the Ukrainian capital. Kyiv Mayor Vitali Klitschko reported explosions in the city's Shevchenko district, a large area in the center of Kyiv that includes the historic old town as well as several government offices. (AP Photo/Efrem Lukatsky)

Autorităţile ucrainene anunţă că aproape 600 de localităţi din Ucraina nu au energie electrică în urma atacurilor aeriene din ultimele 24 de ore, potrivit Reuters.

Ca urmare a atacurilor ruseşti din ultimele 24 de ore, 585 de oraşe şi sate din Ucraina au rămas fără energie electrică, a declarat ministrul adjunct de Interne, Evhen Yenin.

Vorbind în direct la televiziunea ucraineană, el a spus că ruşii „au terorizat nu numai capitala Kiev, ci şi regiuni întregi din Ucraina”.

Yenin a declarat că numărul confirmat al morţilor în urma atacului rusesc asupra unei instalaţii de generare a energiei din regiunea Sumî din nord-estul Ucrainei a crescut la patru. Autorităţile locale au raportat anterior trei victime.

Un atac similar a avut loc în regiunea sud-estică Dnipropetrovsk, dar nu s-au înregistrat victime, a precizat ministrul ucrainean.

„Rusia vânează toate instalaţiile legate de energie. Ruşii vor să provoace haos în industria energetică”, a avertizat ministrul adjunct de interne.

Exit mobile version