Un grup de angajaţi ai Microsoft a format primul sindicat din istoria companiei

In this photo illustration the American multinational technology software and computer company, Microsoft, logo seen on an Android mobile device screen with the currency of the United States dollar icon, $ icon symbol in the background. Illustrations in China.,Image: 607366627, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Un grup de angajaţi ai Microsoft a format primul sindicat din istoria companiei de software din SUA, marcând cel mai recent exemplu de organizare a angajaţilor din companiile de top din domeniul tehnologiei din ultimii ani, scrie WSJ

Grupul cuprinde aproximativ 300 de testeri de asigurare a calităţii din cadrul unităţii ZeniMax a Microsoft, a anunţat marţi Communications Workers of America, care îl reprezintă. În industria jocurilor video, numărul de sindicate este extrem de redus.

“Aşteptăm cu nerăbdare să ne angajăm în negocieri de bună credinţă în vederea încheierii unui contract colectiv de muncă”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Microsoft şi ZeniMax.

În luna iunie, Microsoft a declarat că este deschisă să colaboreze cu orice sindicat care doreşte să se organizeze în cadrul forţei sale de muncă, ceea ce o face o excepţie în industria tehnologică. Anul trecut, Amazon a contestat eforturile muncitorilor de a se sindicaliza. Microsoft a declarat că va sprijini lucrătorii de la Activision Blizzard care s-au organizat anul trecut în cazul în care acordul de 75 de miliarde de dolari pentru dezvoltatorul “Call of Duty” se va finaliza.

“Microsoft şi-a respectat angajamentul faţă de angajaţii săi şi i-a lăsat să decidă singuri dacă doresc un sindicat”, a declarat preşedintele CWA, Chris Shelton. “Alţi giganţi din domeniul jocurilor video şi al tehnologiei au ales în mod conştient să îşi atace, să îşi submineze şi să îşi demoralizeze proprii angajaţi atunci când aceştia se unesc pentru a forma un sindicat.”

Microsoft a anunţat în urmă cu un an că intenţionează să cumpere Activision pentru 75 de miliarde de dolari. Luna trecută, Comisia Federală pentru Comerţ a intentat un proces pentru a bloca tranzacţia, spunând că aceasta ar afecta concurenţa în industria jocurilor video. Compania din Redmond, Wash., care evaluează tranzacţia la 68,7 miliarde de dolari după ajustarea pentru numerarul net al Activision, a susţinut că ar face contrariul.

Tranzacţia Activision ar fi cea mai mare tranzacţie încheiată vreodată de Microsoft. Aceasta a cumpărat ZeniMax, compania din spatele unor francize de succes precum “Doom”, “The Elder Scrolls” şi “Fallout”, în 2021 pentru 7,5 miliarde de dolari. Microsoft deţine în prezent aproximativ 24 de studiouri şi produce consolele de jocuri Xbox.

Exit mobile version