Twitter spune că Elon Musk încearcă să renunțe la achiziția companiei deoarece averea lui personală a scăzut

Twitter l-a dat în judecată pe Elon Musk ca răspuns la încercarea miliardarului de a renunța la înțelegerea de achiziție a companiei. Compania atacă acum în instanță și spune că motivul pentru care Musk încearcă să renunțe la înțelegere este scăderea averii lui personale, relatează Business Insider.

Twitter l-a acuzat pe Musk că a încercat să se retragă sub pretexte false și afirmă că adevăratul motiv este faptul că acțiunile Tesla au înregistrat pierderi de când miliardarul a declarat că achiziționează Twitter pentru suma de 44 de miliarde de dolari în luna aprilie.

Acțiunile Tesla au scăzut cu aproape 30% din 25 aprilie, ziua în care Twitter a acceptat preluarea propusă de Musk, pe fondul unei vânzări mai ample a acțiunilor tehnologice. Această decizie l-a costat pe Musk 65 de miliarde de dolari, informează Business Insider.

„Musk vrea să se retragă. În loc să suporte costul recesiunii pieței, așa cum cere acordul de fuziune, Musk vrea să-l transfere acționarilor Twitter”, este unul dintre argumentele aduse în procesul Twitter.

Musk a declarat vineri că vrea să rezilieze afacerea, deoarece Twitter nu i-a furnizat suficiente informații despre conturile de pe platformă și că nu l-a consultat cu privire la înlocuirea a doi directori de nivel înalt.
Ca răspuns la spusele miliardarului, Twitter a declarat că nu a omis să-i furnizeze lui Musk informațiile pe care le-a solicitat și că acordul cu Musk dă dreptul companiei de a concedia angajații fără a-l consulta în prealabil.

Twitter a mai spus că Musk „a acționat împotriva acestui acord de când piața a început să se transforme și a încălcat acordul de fuziune în mod repetat în acest proces”, scrie Business Insider.

Exit mobile version