Space Time Memory, primul proiect NFT al gigantului Lamborghini. Operele de artă digitală au stat luni de zile pe Stația Spațială Internațională

De la limuzine pe apă, trecem acum la bolizi pe patru roți. Space Time Memory – așa au numit cei de la Lamborghini primul lor proiect NFT. Mai precis, vorbim despre o serie de cinci fotografii ale unui Lamborghini Aventador Ultimae care decolează spre stele. Operele digitale celebrează explorarea umană a spațiului, în vizualuri care nu reprezintă doar simple imagini.

Artistul elvețian Fabian Oefner a creat compozițiile din elemente reale și a surprins peste 1.500 de părți individuale ale unei mașini reale. Imaginea curburii Pământului a fost obținută prin echiparea unui balon meteorologic cu o cameră și trimiterea acestuia la marginea stratosferei.

Oefner și echipa sa au asamblat apoi toate imaginile într-un singur moment, care a durat mai mult de două luni pentru a fi creat

“În ultimele luni am lucrat la o piesă care conectează lumea fizică de cea digitală. Opera mea este o punte între artă și știință. O legătură între realitatea noastră vizibilă și imaginația noastră. Este povestea unei bucăți de fibră de carbon care a călătorit în spațiu. Și cum să accesezi cheia pentru a experimenta o operă de artă. Pare un moment surprins în realitate. Dar nu este. Totul este în imaginația ta.”, a explicat Fabian Oefner, creator digital.

Cele cinci chei spațiale, cu bucăți mici de fibră de carbon, au stat luni de zile la bordul Stației Spațiale Internaționale în 2019. Fiecare cheie este gravată cu un cod QR și va deschide lucrări de artă.

Fiecare piesă are mai mult de 600 de milioane de pixeli, iar pe măsură ce sunt mărite, sunt dezvăluite detalii ascunse lucrării. Licitațiile pentru cele 5 lucrări de artă fizică și digitală sunt deschise până pe 4 februarie pe site-ul oficial al Lamborghini.

Exit mobile version