(P) Delicii de toamnă: Rețete simple care te vor cuceri

Toamna poate să aducă mai multă savoare şi aroma în bucătăria ta, mai ales dacă incluzi în alimentaţia ta fructe şi legume de sezon. Cum vremea începe să se răcească, poţi dedica mai mult timp gătitului, o activitate perfectă pentru relaxare de weekend său timp de calitate în familie. În plus, majoritatea preparatelor de sezon sunt foarte simplu de pregătit, indiferent de nivelul tău de îndemânare în bucătărie.

Dacă ai poftă de câteva delicii de toamnă, descoperă mai jos câteva reţete simple care te vor cuceri:

Supă cremă de dovleac cu ghimbir

Dovleacul este fără doar şi poate vedeta sezonului, aşa că nu îl păstră în casă doar pe post de piesa decorativă. O supă cremă de dovleac se prepară uşor, are un gust bogat şi se poate servi atât la prânz, cât şi la cina sau pe post de gustare.

Pentru o supă cremă de dovleac cu ghimbir ai nevoie de doar câteva ingrediente. Începe cu dovleacul, ceapa, morcovul, usturoiul şi ghimbirul. Curăţă-le, taie-le în bucăţi şi dă-le la cuptor, nu înainte de a le stropi cu ulei de măsline, sare şi piper. Când legumele s-au copt, pasează-le la blender până când obţii o consistenţă cremoasă.Pentru extra gust, adaugă smântână în compoziţie.

Ca să pasezi uşor legumele coapte, poţi folosi robotul de bucătărie. Un robot de bucătărie performant are o mulţime de funcţii utile şi te poate ajuta atât să pasezi ingrediente, cât şi să feliezi fructe sau legume.

Plăcintă cu mere

O reţetă emblematică de toamnă, plăcinta cu mere este un deşert excelent pentru orice moment al zilei. Merge de minune alături de cafea sau ceai şi se poate păstra foarte uşor la frigider pentru câteva zile.

Plăcinta cu mere se prepară cât ai clipi dacă optezi pentru aluat cumpărat. Bineînţeles, ai şi varianta de a prepara aluatul de la zero cu ajutorul unui robot de bucătărie sau manual. Robotul de bucătărie îţi va uşura munca când vine vorba de prepararea aluaturilor, mai ales dacă prajituresti des.

Umplutura pentru plăcintă se realizează cu doar câteva ingrediente: mere, scorţişoară, zahăr brun şi un strop de zeamă de lămâie.

Plăcinta cu mere se poate servi ca atare sau cu îngheţată de nuci, vanilie ori caramel.

Cartofi dulci cu rozmarin şi brânză Feta

Cartofii dulci au un gust asemănător cu cel al dovleacului şi sunt o alegere excelentă pentru preparate de toamnă. Aceştia sunt bogaţi în fibre, carbohidraţi, vitamine şi minerale, unde mai pui că se pot servi fie ca atare, fie alături de carne, peste, leguminoase sau salate.

Pentru această reţetă ai nevoie de cartofi dulci, rozmarin, brânză Feta şi un strop de ulei de măsline. Poţi începe prin a coace cartofii la cuptor sau air-fryer. Când aceştia sunt gata, taie-i în două şi presara rozmarin, brânză Feta şi un strop de ulei de măsline. Bineînţeles, poţi adăuga şi sare şi piper după gust.

Risotto cu ciuperci

Ciupercile sunt pline de vitamine şi minerale, unde mai pui că reprezintă şi o sursă de proteine. Numai bune pentru preparate de toamnă, acestea îşi găsesc locul într-o mulţime de reţete, în special când vine vorba de risotto. Un risotto cu ciuperci se prepară uşor, fie pe foc, fie la multicooker şi se poate servi atât la cină, cât şi la prânz. Ai nevoie de orez special pentru risotto, ciuperci, unt, usturoi, parmezan, sare şi piper.

Salată de sfeclă cu brânză de capră

Sfecla se numără şi ea printre vedetele toamnei. Bogată în antioxidanţi, vitamine şi minerale, aceasta merge de minune în salate. Poţi opta pentru sfecla proaspătă sau pentru sfecla fiartă, în funcţie de preferinţe. Combină sfecla cu brânză de capră, nuci şi salată verde ca să obţii un preparat gustos şi hrănitor, potrivit în orice moment al zilei.

Toamna aceasta bucură-te de preparate pline de gust. Încearcă câteva dintre reţetele de mai sus dacă îţi doreşti savoarea toamnei la tine în farfurie, cu fructe şi legume de sezon.

Exit mobile version