OMV Petrom raportează un profit record în 2022. Compania transmite că nu se încadrează la plata suprataxei

Record la OMV Petrom pe 2022. Cel mai mare profit din istoria vreunei companii din România: 10,3 mld. lei. Afaceri de 61 mld. lei. Și contribuții la bugetul de stat de 20 mld. lei. Tot record.

“În 2023, investițiile aproape se dublează, la 6 miliarde de lei”, spune Christina Verchere, CEO-ul companiei.

Și acționarii sunt recompensați. Petrom vrea să împartă 2,3 mld. lei din profit. Un randament de 8% al dividendelor, potrivit calculelor ZF. La care se adaugă dividend special.

Am discutat subiectul cu Dragoș Mesaroș, director de tranzacționare, Goldring.

“Nu cred că aș putea spune că a ratat momentul dacă ținem cont de dividendul care tocmai a fost anunțat de 0,0375 lei, așa că eu în continuare susțin că Petrom va face un profit destul de bun și în anul 2023. Deja a anunțat și dividendul special pe jumătatea anului. Dacă stăm să ne uităm ce s-a întâmplat anul trecut, anul trecut la jumătatea anului au anunțat un dividend special care a fost 0,045 lei, adică dividendul special era mai mare decât dividendul pentru activitatea din anul precedent. Așa că mă aștept în continuare ca investitorii să fie interesați de Petrom.”, a spus Dragoș Mesaroș, director de tranzacționare, Goldring.

Exit mobile version