Elon Musk vrea mai mult control la Tesla. A.I.-ul și robotica să mai aștepte

Elon Musk vrea mai mult control asupra Tesla. Nu vrea să facă din Tesla lider în A.I. și robotică până nu deține 25% din puterea de vot. Acum, are doar 13% din companie, adică 411 milioane de acțiuni din cele 3,19 miliarde în circulație.

Musk argumentează că, la deținerea de acum, e suficient pentru a influența, dar nu atât de mult încât să nu poată fi invalidat.

Dacă e cazul, va alege să dezvolte produse în afara Tesla, spune Musk.

Tesla nu mai e un start-up. Fidelity și alte companii au aceeași deținere ca mine. De ce nu se prezintă la muncă, se întreabă CEO-ul Tesla pe X.

Ultima dată, în 2022, vindea 22 de milioane de acțiuni Tesla, în valoare de aproximativ 3,6 miliarde de dolari, pentru a finanța achiziția Twitter.

Asta după ce încă o tură de vânzare de circa 94 milioane de acțiuni la un preț mediu de 243,46 dolari/unitate.

https://media.alephbusiness.ro//2024/01/CUT-DRAGU-1601.mp4

Musk are procese pe rol, care-i pun bețe în roate la vot

Board-ul Tesla e grozav. Motivul pentru care nu există un nou „plan de compensare” este că încă așteptăm o decizie în cazul de compensare din Delaware, spune Musk.

Acționarii l-au dat în judecată pentru că în 2018 nu le-a acordat pachetele de compensare, care valorau atunci circa 2,5 miliarde de dolari.

Musk spunea anterior că Tesla e deja o companie de A.I. și robotică

În aprilie 2022, Musk spunea că Optimus, robotul umanoid al companiei, va valora, în cele din urmă, mai mult decât business-ul cu mașini.

Optimus avansează și la treburile casnice. Mai nou, învață să împacheteze haine.

Exit mobile version