Elon Musk a cumpărat platforma Twitter pentru 44 mld. dolari. Politica de moderare a postărilor încă nu a fost modificată

Cum va arăta Twitter în era Musk? Cât de puternică va fi rețeaua de socializare în mâinile miliardarului excentric de la Tesla? Și cât va rămâne din Twitter-ul pe care-l știm azi?

“Musk va juca după regulile noastre”, spune Thierry Breton, membru al Comisiei Europene. Până acum, Musk nu a vorbit despre moderarea postărilor. Dar a promis că platforma va da dreptul la liberă exprimare.

A schimbat însă conducerea. Nu pentru a evita plata bonusurilor de peste 100 de mil. $, spune el. Ci pentru a opera schimbările planificate, probabil. Schimbări pe care le așteaptă și companiile.

General Motors a scos reclamele de pe Twitter-ul condus acum de rivalul de la Tesla. Ford, Stellantis sau Rivian țin subiectul pe hold.

Încotro merge Twitter-ul recent eliberat, cum îi place lui Musk să spună? Am discutat subiectul cu Andrei Pitiș, CEO Simple Capital.

“Modelul de business nu cred că se va schimba. Este un ad-supported business, adică face foarte mulți bani din reclamă și chestia asta cred că o să continue. Însă ce mi se pare interesant este că Musk este foarte serios în a verifica identitatea utilizatorilor și vrea chiar să monetizeze în direcția asta.”, a povestit Andrei Pitiș, CEO Simple Capital.

Exit mobile version