Directorul executiv al TikTok neagă acuzațiile de spionaj aduse companiei. Parlamentarii din SUA cer interzicerea platformei

Parlamentarii din SUA sunt de părere că aplicația TikTok deținută de China ar trebui interzisă pentru că reprezintă o potențială amenințare la adresa securității naționale a Statelor Unite, informează Reuters. “Ne-am angajat să fim foarte transparenți cu utilizatorii noștri cu privire la ceea ce colectăm. Nu cred că ceea ce colectăm reprezintă mai mult decât o ceea ce colectează majoritatea jucătorilor din industrie”, a declarat astăzi în fața Congresului din SUA, Shou Chew, directorul executiv al companiei TikTok.

TikTok are în prezent peste 150 de milioane de utilizatori americani, dar niciun parlamentar nu a oferit sprijin declarației lui Chew. Parlamentarii au ridicat de asemenea semne de întrebare cu privire la gradul de siguranță al minorilor care folosesc aplicația. „TikTok ar putea fi conceput pentru a minimiza daunele aduse copiilor, dar s-a luat decizia de a-i face dependenți în mod agresiv în numele profiturilor”, a declarat democrata Kathy Castor la audierea comisiei pentru Energie și Comerț din Camera Reprezentanților.

„Pentru poporul american care se uită astăzi (la aceste audieri), ascultați aici: TikTok este o armă a Partidului Comunist Chinez pentru a vă spiona, a manipula ceea ce vedeți și a trage foloase de pe urma generațiilor viitoare”, a declarat republicana Cathy McMorris Rodgers, membră și ea a Camerei Reprezentanților și șefa Comisiei pentru Energie și Comerț.

Într-un schimb de replici, șeful TikTok a încercat să “spele” acuzațiile aduse platformei: “Nu am văzut nicio dovadă că guvernul chinez are acces la aceste date. Nu ne-au cerut niciodată date, iar noi nu le-am furnizat.”, a spus Chew.

Administrația Biden a amenințat recent că va interzice accesul TikTok în Statele Unite, iar alte țări au luat măsuri pentru a interzice aplicația pe dispozitivele guvernamentale, notează Reuters.

Exit mobile version