Berkshire Hathaway, compania lui Warren Buffett, are cea mai scumpă acțiune din lume în momentul de față. Care este valoarea unei singure acțiuni

Criptomonedele au explodat pe piață în ultimii ani. Valoarea totală a pieței activelor digitale depășește în prezent 2.000 de miliarde de dolari, scrie Bloomberg. Pe de altă parte, capitalizarea totală a tuturor companiilor tranzacționate public se ridica la 93.000 de miliarde de dolari în 2020.

Când vine vorba de investiții, nu există rețeta perfectă, dar dacă vrei să cumperi acțiuni, e bine să ții cont de mărimea contului tău bancar, pentru că unele pot fi foarte scumpe.

Alex Dumitru, editor Aleph Business, a făcut un top al celor mai scumpe acțiuni care există în momentul de față în lume.

  1. Pe locul 5 sunt acțiunile gigantului Amazon. Este pe locul 5 ca valoare în lume, cu o capitalizare de 1.641 de miliarde de dolari. Iar dacă vrei să deții o acțiune Amazon, va trebui să scoți din contul bancar 3.225 de dolari.
  2. Pe locul 4 este Seabord Corporation, un conglomerat multinațional de agrobusiness și transport, evaluat în prezent la 4,6 miliarde de dolari. O acțiune Seabord valora peste 4.600 de dolari în 2015, dar și acum, dacă vrei să cumperi, ai nevoie de 3.973 de dolari.
  3. Podiumul e deschis de compania americană de imobiliare NVR Inc. Deși operează numai în Statele Unite, compania a ajuns la o capitalizare de 16,8 miliarde de dolari, iar o acțiune a sa costă în prezent 4.988 de dolari.
  4. Medalia de argint revine unei companii care ne pune zâmbetul pe buze, pentru că este unul dintre liderii industriei ciocolatei. Lindt & Spruengli AG, din Elveția, valorează 26 de miliarde de dolari, iar o acțiune la această companie vbalorează 116.960 de dolari.
  5. Numele deținătorului titlului de cea mai scumpă acțiune din lume poate nu e o supriză. Berkshire Hathaway, compania lui Warren Buffett, valorează peste 750 de miliarde de dolari și are în portofoliu cele mai mari nume din business-ul mondial, de la Apple, la Coca-Cola sau Bank of America. O singură acțiune Clasa A de la Berkshire Hathaway costă acum 512.991 dolari.
Exit mobile version