Apple scade cu 10% pe măsură ce crește teama pe Wall Street

A man walks past the signage reading Wall Street near the New York Stock Exchange, Friday, Sept. 16, 2022, in New York. Stocks fell broadly in afternoon trading on Wall Street Friday, putting the market on track for another week of sizable losses. (AP Photo/Yuki Iwamura)

Acțiunile Apple, scad cu aproape 10%. Coboară sub 200 de dolari pe acțiune. În același timp, acțiunile Nvidia pierd peste 13%, iar alte companii mari de tehnologie. Sunt cunoscute sub numele de „șapte companii magnifice”, se confruntă cu scăderi serioase. Teama de o prăbușire a pieței bursiere din SUA crește, iar contractele US100 pierd mai mult de 5,5%. Recent, Warren Buffett a vândut aproape din acțiunile sale la Apple, reducându-și investiția la aproximativ 84 de miliarde de dolari. Deși acțiunile Apple au crescut cu 23% în al doilea trimestru, temerile legate de recesiune sugerează că comenzile de smartphone-uri ar putea scădea și afectează rezultatele companiilor. Berkshire Hathaway a acumulat o rezervație de numerar record de 277 de miliarde de dolari, ceea ce ce sugerează că nu mai face investiții mari. Geneează îngrijorări cu privire la evaluările actuale ale pieței. De asemenea, acțiunile furnizorilor Apple, precum Hon Hai, Murata Manufacturing și Luxshare, au scăzut semnificativ.

Ce se întâmplă ce cei 7 magnifici?

Acțiunile companiilor mari din tehnologie, precum Alphabet, Amazon, Meta, Microsoft și Tesla, scad cu 12,2% în tranzacțiile dinaintea deschiderii pieței. Ceea ce ar putea reduce valoarea de piață combinată a acestora cu aproape o mie de miliarde de dolari.

De asemenea, acțiunile companiilor de cipuri, care au beneficiat semnificativ de pe urma creșterii pieței AI, scad cu 10,3%. Aceasta este influențată de un raport de influență asupra locurilor de muncă din SUA, care determină investitorii să caute active mai sigure și sporește speculațiile pentru Rezerva Federală, că ar putea reduce ratele dobânzilor pentru a stimula economia.

După un an de câștiguri pe Wall Street, acțiunile tehnologice se confruntă acum cu presiuni, iar semnele că investițiile în AI nu vor aduce profituri rapide în creșterea îngrijorărilor. Rapoartele recente de câștiguri ale Microsoft, Amazon și Alphabet arată că așteptările investitorilor au devenit prea mari, iar aceste companii sunt acum de neatins. Dan Coatsworth, analist de investiții, subliniază că, atunci când aceste companii nu îndeplinesc așteptările, investitorii devin dezamăgiți.

Exit mobile version