Apar schimbări legislative pentru firme. Participarea și votul online la AGA devin posibile

Presedintele ales, Klaus Iohannis iese din sala de sedinte a grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor, unde s-a desfasurat sedinta Biroului Politic National al PNL, in Bucuresti, joi, 18 decembrie 2014. OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO

Apare modificarea legislativă care permite acționarilor să participe online la Adunările Generale ale Acționarilor (AGA). Participarea şi votul online, de la distanţă, vor fi permise în cazul tuturor formelor de organizare a societăţilor, în comandită simplă, în comandită pe acţiuni, în nume colectiv, respectiv a societăţilor cu răspundere limitată şi a societăţilor pe acţiuni, conform unui proiect de lege promulgat de șeful statului.

Cum se va face implementarea votului online?

Această modificare legislativă este văzută ca un pas important spre modernizarea practicilor de guvernanță corporativă în România. Permițând votul online, companiile vor putea să:

Care sunt noile prevederi legale?

Acţionarii, în persoană sau reprezentanţi, pot fi prezenţi, participa şi vota fizic sau online în cadrul adunărilor generale. Dacă societatea o permite, acţionarii pot participa la adunările generale online, prin mijloace electronice, cu respectarea următoarelor condiţii:

1.Asigurarea transmisiunii audio şi video în timp real a adunării generale, pentru toţi participanţii. 2.Comunicarea bidirecţională în timp real, care permite acţionarilor să se adreseze de la distanţă adunării generale.

3.Un sistem de vot prin corespondenţă, ori electronic, înaintea sau în cursul adunării generale, care să asigure identificarea acţionarilor, securitatea comimicării electronice, verificarea ulterioară a modului în care s-a votat şi posibilitatea ca fiecare acţionar prezent în cadrul adunării să îşi poată verifica votul exercitat.

Exit mobile version