Acțiunile marilor companii precum Tesla, Amazon și Microsoft au suferit cel mai mare declin trimestrial din ultimii ani

Elon Musk și Jeff Bezos

Evaluările celor mai mari companii de tehnologie din lume au scăzut semnificativ în al doilea trimestru, pe măsură ce băncile centrale au crescut ratele dobânzilor pentru a combate inflația, scrie CNBC.

Acțiunile americane au scăzut joi în încheierea celui de-al doilea trimestru, marcând cea mai slabă jumătate a anului S&P 500 din ultimii ani.

Tesla, care ajunsese la o capitalizare de piață de un trilion de dolari anul trecut, a suferit acum cel mai grav declin trimestrial din 2010. Conform CNBC, acțiunile Tesla au scăzut cu aproape 38%. Tot în acest trimestru, directorul executiv al companiei, Elon Musk, a făcut o ofertă de achiziționare a companiei Twitter pentru suma de 44 de miliarde de dolari.

Acțiunile Amazon au scăzut cu aproape 35%, cel mai mare declin înregistrat în trimestrul al treilea din 2001 și până în prezent.

Acțiunile companiei care deține Google, Alphabet , au scăzut cu aproape 22%, înregistrând cele mai proaste rezultate din al patrulea trimestru din 2008. Acțiunile Microsoft au scăzut și ele cu aproximativ 17%, cea mai puternică scădere din trimestrul al doilea înregistrată în ultimii 12 ani. De asemenea, acțiunile Apple au scăzut cu aproape 22% în al doilea trimestru, precizează CNBC.

Platformele meta au înregistrat stocuri în scădere cu peste 27%. Rezultatul înregistrat a fost totuși mai bun decât în primul trimestru, când valoarea acțiunilor s-a redus cu aproximativ 34%. În februarie, operatorul de rețea socială a declarat pentru prima dată că numărul de utilizatori activi zilnic pe Facebook a scăzut de la un trimestru la altul.

Exit mobile version