NOUA este desemnat cel mai bun restaurant din România. Peste 750 de profesioniști HoReCa au celebrat, la Ateneu, câștigătorii anului în cadrul Romanian Hospitality Awards

Romanian Hospitality Awards, proiectul de promovare și premiere a excelenței în horeca. A avut loc în 9 octombrie, la Ateneul Român. Cei aproximativ 750 de invitați au celebrat și premiat, în prezența ASR Principesa Sofia, cele mai bune hoteluri, restaurante, cafenele, chefi și antreprenori. Au fost desemnați în urma unui proces de jurizare realizat de peste 130 de profesioniști.

În timpul Galei, liderii industriei HoReCa spun, principalele provocări ale anului 2025, în cadrul unui sondaj de opinie realizat de Hospitality Culture Institute. Astfel, potrivit rezultatelor, lipsa personalului se remarcă a fi cea mai mare provocare a anului viitor pentru afacerile din ospitalitate (37.2%), urmată de schimbările legislative și reglementările guvernamentale (27.8%) și instabilitatea economică (22.8%).

Totodată, 32.8% dintre respondenți afirmă că profitabilitatea în industria HoReCa va rămâne relativ constantă anul viitor (32.8%), în timp ce 29.4% se așteaptă la o creștere ușoară iar 23.9% dintre respondenți se pregătesc pentru o scădere ușoară a profitabilității.

Segmentul QSR (Quick-Service-Restaurant) va avea cea mai mare creștere în 2025

Potrivit sondajului realizat de Hospitality Culture Institute, 41.7% dintre respondenți consideră că segmentul QSR va avea cea mai mare creștere în 2025. Urmat de segmentul de livrări și take-away (29.4%) și experiențele culinare de tip fine dining (18.9%). Pe de altă parte, doar 10% dintre respondenți se așteaptă ca piața de street-food să înregistreze cea mai mare creștere în 2025.

Care au fost rezulatatele Romanian Hospitality Awards 2024?

Cel mai bun restaurant

Locul I: NOUA. Bucătărie Românească

Locul II: Soro Lume

Locul III: Casa Timiș

Locul III bis: Bistro de l’Arte

Unde găsești cea mai bună cafea?

Locul I: Origo

Locul II: Steam

Locul III: Beans & Dots

Locul III bis: OTOTO

Cel mai bun hotel:

Locul I: The Marmorosch Bucharest, Autograph Collection

Locul II: Casa Timiș

Locul III: Teleferic Grand Hotel

Cel mai bun resto-club:

Locul I: Biutiful

Locul II: Expirat

Locul III: Loft

Cea mai bună cofetărie:

Locul I: Zelateria @Zexe Braserie

Locul II: French Revolution

Locul III: Mara Mura

Cel mai bun app de delivery:

Locul I: Glovo

Locul II: Tazz

Locul III: Bolt Food

Cel mai bun brand de delivery:

Locul I: City Grill Delivery

Locul II: Jerry’s Pizza

Locul III: LifeBox

Cel mai bun QSR (Quick Service Restaurant)

Locul I: Avocadoo

Locul II: Le BAB Fried Chicken

Locul III: Vivo – Fusion Food Bar

Epic Visits:

Locul I: Singureni Manor

Locul II: Casa Timiș

Locul III: Zabola Estate

Cel mai bun chef:

Locul I: Alex Petricean

Locul II: Oana Coantă

Locul III: Nico Lontras

Cel mai bun antreprenor:

Locul I: Radu Savopol

Locul II: Dragoș Petrescu

Locul III: Oana Coantă

Cea mai bună companie de catering:

Locul I: Fratelli Catering

Locul II: Băcănia Veche

Locul III: Maidan Events

Cel mai bun furnizor:

Locul I: Metro

Locul II: Macromex

Locul III: Nordic

Cea mai bună deschidere:

Locul I: Mosafir

Locul II: Raionul de Pește Pipera

Locul III: Matca Hotel Relais & Chateaux

Cel mai innovator brand:

Locul I: 5 to go

Locul II: Freshful

Locul III: ialoc

Cel mai bun truck de street food:

Locul I: Arrosticini

Locul II: Camionetta

Locul III: Burger Van

Cea mai bună comunicare în ospitalitate:

Locul I: 5 to go

Locul II: Casa Timiș

Locul III: Singureni Manor

Cea mai bună deschidere (Premiul Publicului):

Locul I: Suta de grame

Locul II: Matca Hotel Relais & Chateaux

Locul III: Mosafir

Care sunt premiile speciale?

Exit mobile version