Fondatorii de start-up-uri se-ntorc la corporație. Le taie tech din chef?

E recesiune-n tech de vreun an jumate. Asta spun fondatorii de start-up-uri care se-ntorc să lucreze la corporație. Nu mai au loc în piață.

Nu se așază în fața A.I.-ului, că oricum e greu și cu investițiile. Mai degrabă acolo e o recesiune, în piața de venture capital.

Peste 3.200 de startup-uri susținute de capital de risc și-au pierdut activitatea anul trecut. Numărul ar putea fi mai mai mare anul acesta.

Strângerea de fonduri de capital de risc scade la cel mai mic nivel din aproape un deceniu, potrivit Pitchbook.

Fac ce spune șeful, nu ce face șeful

E mai bine să-ți dicteze altul din viziunea lui. Să stabilești tu, singur, mersul unui întreg business e complicat. Sau, cum ar spune Ishita Arora, fondator și CEO al Dayslice: „Ideea de a fi fondator este mai sexy înainte de a fi fondator.”

Deși a strâns finanțări de 6 milioane de dolari, a restituit banii investitorilor și a închis business-ul.
Aparent, există un declin tech de vreun an și jumătate.

Ce-i drept, le e mai bine așa. Să fii în business înseamnă să fii conectat continuu. E greu să faci diferența între viața personală și cea profesională. Unii dintre șefi nu se simt bine nici să meagă într-o vacanță, vor să fie mereu acolo.

Mulți dintre cei care au trecut de la a avea un business propriu la a fi angajați spun că sunt mai liniștiți, mai puțin stresați, au timp de somn și de distracție și…au mai mulți bani.

A plecat de la nimic și a ajuns la milioane

Un exemplu reușit? Jaclyn Sienna, fondator de start-up, a început ca agent pentru VIP-uri când n-avea niciun ban și niciun client. Le spunea că e totul ocupat. Să revină sezonul următor. Și au revenit. Acum lucrează cu președinți și vedete.

După 16 ani de activitate, afacerea a început să dea roade. Sienna a reușit să atragă mulți clienți celebri și lideri mondiali, inclusiv George W. Bush și Mariah Carey, cu servicii exclusiviste pentru clienți care câștigă peste 100 de milioane de dolari pe an.

Exit mobile version