- Exclusiv: miliardarul tehnologic Peter Thiel a fost informator FBI.
- În vara anului 2021, Thiel a început să furnizeze informații ca „sursă umană confidențială”.
- Thiel nu a răspuns la multiple solicitări de comentarii.
Peter Thiel s-a remarcat de-a lungul timpului la nivel global în diferite contexte: a fondat Silicon Valley, a fondat sistemul de plăţi online PayPal în 1998, împreună cu Max Levchin și s-a implicat în politică.
O altă față a miliardarului
Pe lângă acțiunile sale deschise publicului, o altă față a miliardarului arată că acesta a fost informator pentru serviciile secrete din SUA, scrie Insider. Conform Insider, în vara anului 2021 Thiel a început să furnizeze informații ca „sursă umană confidențială”, lui Johnathan Buma, un agent FBI din Los Angeles, specializat în investigarea corupției politice și a campaniilor de influență străină.
Insider a confirmat printr-o sursă confidențială că FBI l-a adăugat pe Thiel pe lista oficială de informatori înregistrați ai serviciilor. Mai mult, alte surse oficiale au confirmat pentru Insider faptul că Thiel discuta cu Buma căruia îi furniza informații.
FBI menține o rețea vastă de informatori
FBI menține o rețea vastă de informatori pentru a urmări crima organizată, amenințările teroriste, grupurile extremiste și alte ținte criminale și de informații. Aceste surse, conform Ghidului de politică privind sursele umane confidențiale ale seriviciilor , sunt mai mult decât simpli informatori ocazionali.
Sursele umane confidențiale intră „într-o relație cu FBI și acea relație va afecta pentru totdeauna viața acelui individ”. Ca atare, procesul de recrutare și menținere a unor astfel de surse este foarte reglementat, necesitând mai multe aprobări.
Legături politice
Miliardarul Peter Thiel, cofondatorului PayPal și fost acționar Facebook, a devenit unul dintre cei mai importanți donatori ai candidaților republicani. El a pariat 30 de milioane de dolari pe cincisprezece personalități politice, toate având în comun faptul că sunt mai ”trumpiste” chiar și decât Donald Trump, după cum scriau publicațiile internaționale la acea vreme.