Taxele ridicate încurajează antreprenorii ultrabogați să părăsească Marea Britanie

Marea Britanie ar putea să piardă o parte semnificativă din populația sa ultrabogată. Regatul Unit analizează o revizuire a sistemului de impozitare care ar putea descuraja persoanele cu venituri mari, conform Reuters. De secole, cei mai bogați din Marea Britanie au reușit să evite plata impozitelor pe veniturile externe.

Ce părere au antreprenorii?

Prim-ministrul Keir Starmer, consideră eliminarea sistemului non-dom. Antreprenorul Bassim Haidar a declarat că ideea că Marea Britanie este prea bună pentru a pleca este greșită. El consideră că impozitarea severă a averii generate în afara Marii Britanii, poate cu mulți ani înainte ca oamenii să se mute în Regat, este nedreaptă.

Starmer a afirmat că noile reguli sunt menite să facă sistemul fiscal britanic mai echitabil și să strângă fonduri pentru serviciile publice. Haidar și alți multimilionari susțin această idee, dar cu anumite condiții. El a sugerat că guvernul ar trebui să implementeze o taxă anuală de șase cifre pentru persoanele cu averi de peste 5 milioane de lire sterline. O taxă de 150.000 de lire sterline ar putea genera 4 miliarde de lire sterline pe an pentru guvern, scrie Reuters.

Alte organizații propun o taxă de 2% pentru cei care câștigă cel puțin 10 milioane de lire sterline anual. Aceasta ar afecta aproximativ 20.000 de persoane, dar ar putea genera 24 de miliarde de lire sterline.

Marea Britanie ar trebui să ia în considerare opiniile populației sale ultrabogate. Conform raportului UBS Global Wealth, se estimează că Regatul Unit va pierde aproape un din șase milionari până în 2028. Numărul milionarilor ar putea scădea cu 17%, ajungând la aproximativ 2,5 milioane. În contrast, alte țări se așteaptă la o creștere a numărului de milionarilor în aceeași perioadă.

David Lesperance, directorul unei firme de consultanță fiscală, a declarat că bogăția nu rămâne statică. El a avertizat că cei foarte bogați ar putea decide să își transfere averile în alte părți ale lumii dacă Marea Britanie își revizuiește complet sistemul fiscal.

Exit mobile version