România este al şaselea mare producător de carne de pasăre din UE, iar 98% din consum este acoperit intern

România ocupă un loc important pe piața europeană a cărnii de pasăre și se află pe locul 6 în Uniunea Europeană. Acest rezultat o plasează alături de țări cu tradiție în acest sector, precum Germania și Italia, scrie ZF.

Cum arată producția și consumul intern?

Țara reușește să acopere 98% din consumul intern de carne de pasăre, iar producția crește constant în ultimul deceniu. În 2024, se estimează o producție de 550.000 de tone, ceea ce reprezintă o creștere de 35% față de anii anteriori.

Pe lângă creșterea capacităților de producție, industria avicolă românească dublează exporturile de carne de pasăre în ultimii zece ani.

Care sunt principalii jucători?

Cei mai importanți producători din România sunt Transavia (Ioan Popa), Carmistin (familia Paraschiv), Agricola (Grigore Horoi), Aaylex One (Bogdan Stanca) și Avicola Slobozia (Dumitru Stănoiu).

Care e performanța financiară a marilor companii?

Primele patru grupuri antreprenoriale din industria cărnii de pasăre depășesc pragul de 1 miliard de lei cifră de afaceri.

România este al şaselea mare producător de carne de pasăre din UE, iar 98% din consum este acoperit intern. Exporturile s-au dublat în zece ani

Exit mobile version