Florin Barbu, ministrul Agriculturii spune că avocado urcă pe primul loc în topul importurilor de fructe şi legume: „Dacă vrem să mâncăm mozzarella şi avocado şi nu vrem să mâncăm roşii şi brânză de la ţăranii români, deficitul va creşte”

Românii își schimbă preferințele alimentare, iar acest lucru se reflectă în importuri, conform ZF.

Potrivit ministrului Agriculturii, Florin Ionuț Barbu, avocado este principalul produs importat la categoria fructe și legume, într-un context în care România are în 2024 importuri de circa 1,5 miliarde de euro.

Avocado domină importurile de fructe și legume în România

Barbu atrage atenția că un avocado costă cât trei kilograme de roșii românești și avertizează că preferința pentru produse precum mozzarella și avocado, în detrimentul roșiilor și brânzei tradiționale, alimentează creșterea deficitului comercial.

În 2024, deficitul comercial al României la alimente și animale vii ajunge la 5 miliarde de euro, în creștere cu 50% față de anul precedent.

Exit mobile version